Husna Hamizan

"..kerana semalam, jahiliyyah itu adalah ujian. Hari ini adalah tarbiyyah dan esok adalah dakwah.."

Batalion

2
suara rakyat

Pemilik Blog Golongan Mentaliti Bawahan










Husna Syafiqah bt Hamizan
otak ligat mencari definisi | 18 tahun sedut udara Malaysia milik Allah | dah telan banyak nikmat Allah | So, nikmat Allah yg manakah yg kau dustakan lagi, Husna ? |


"...everybody has a past...
...everybody lives a present...
...everybody deserves a future...
...that was I and this is ME..."



“saya dalam gelap dan salah siapa kalau saya tak nampak? kenapa orang keliling hanya pandai bising? tapi tak pandai menghulur tangan.”

Semua orang mahu jadi baik, tapi bukan mudah nak jadi baik… Tinggalkan perkara-perkara yang pernah jadi darah daging.. Perit, memang perit, but it’s worth it.. Dari tepi jalanan, menuju ke jalan tuhan

























Hidup tak selalunya lawa. Tak selalunya ada pelangi. Kalau nak kata a bed of roses pun, duri-durinya tetap ada. Kadang-kadang, calamity tu datang dan waktu tu rasa macam kena gelek ke bumi dek ahli sumo. Rasa macam dah tak mampu bangkit. Tapi walau apa pun yang jadi, ingat apa yang Dia selalu pesan.. 
Allah takkan bebankan hamba-Nya dengan apa yang dia tak mampu. 
No matter what, no matter when, no matter when it doesn’t at all make sense,
DO NOT leave your Love Letter’s Compilation, the Quran. It is the last thread to sanity even if everything else failed.






"live well or live hell, pray for me, InsyaAllah I will choose"

2 comments:

Syahmi & Suhana said...

salam...

blog yg sgt cantik pada pandangan kami.. teruskan berblog.. ;)

senang2 lawat la blog kami juga..

Husna Hamizan said...

thanks :)