Husna Hamizan

"..kerana semalam, jahiliyyah itu adalah ujian. Hari ini adalah tarbiyyah dan esok adalah dakwah.."

Batalion

15 Oct 2012

6
suara rakyat

Dengan Nama Allah - Langkah tercipta

Atas persetujuan kedua Abah dan Mama dan perkongsian kasih sayang antara mereka, hadirlah aku sebagai Husna Syafiqah Hamizan, HSH yang telah dilahirkan 17 tahun yang lalu.

 

Kini, aku mula menapak kecil dalam 
Gelanggang GoBlogspot. Tidaklah aku disini ingin bercakap panjang, lantas geli hati ini melihat jari jemari gedik- gedik menari di atas papan kekunci.

Moga permulaan ini menjadi sebuah karya yang boleh dikongsi bersama.InsyaAllah, sebuah karya yang boleh mentaqarrubkan dengan Sang Khaliqulbari, Allahu Rabbuna :")
Moga aku tidak dibiar keseorangan dalam bermujahadah.
Moga karya ini mendapat imbal balik yang positif.
Moga karya HSH melakar kebaikan, mencorak pelbagai rasa.
Inilah, Langkah Pertama, langkah yang telah tercipta.
*Berdiri, pandang langit, genggam tangan, bibir tersenyum, "Aku rancang bajet macam cute je, tapi aku tahu The Cute Planner  is Allah ! "






"Rabbi laa tazarnii fardaa - Ya tuhanku, janganlah Kau biarkan aku hidup seorang diri" - HSH

6 comments:

bella Syiqueen.... said...

*tepuk tangan* :") selamat menjadi blogger kak :) *tunduk hormat*

Husna Mizan said...

hehe. terima kasih dik. eh eh jangan tunduk, meh peluk meh :)

bella Syiqueen.... said...

ehee :) *balas peluk* salam ukhuwah kak :) nice akak punya blog. :)

Husna Mizan said...

ya Allah. sayangnya syiqin ni. Salam ukhuwah dik. Alhamdulillah dapat kenal syiqin, insyaAllah suatu hari nanti Allah temukan kite eh. ehee. harap pengisiannya pun nice. macam Syiqin <3

bella Syiqueen.... said...

:) ehee.. insyaallah kak :)insyaallah suatu hari nanti :")
ehh kita punya blog biasa2 je tak macam akak punya gaya bahasa dan penyampaian. sungguh nice dan bermanfaat. :) kak, goodluck untuk SPM. bittaufiq wannajah

Husna Mizan said...

takpe. yang penting, syiqin mengagumkan kite :")
syiqin doakan kite eh. doakan untuk spm dan berjaya dalam kehidupan menjadi seoang muslimah professional macam syiqin.