Husna Hamizan

"..kerana semalam, jahiliyyah itu adalah ujian. Hari ini adalah tarbiyyah dan esok adalah dakwah.."

Batalion

1 Mar 2013

3
suara rakyat

Sehari Bersama Jumaat :)


Bismi Allah, Salam Jumaat! 
Baiklah, chapter review harini adalah perkara Sunat yang kita buat pada hari Jumaat.
Pada hakikatnya, tak mungkin kita akan buat semua ni pada hari Jumaat, kan ?
Tapi,


Sepertimana sabda Rasulullah SAW dalam hadis di mana Allah SWT berfirman yang maksudnya: "Tidak ada sesuatu yang paling Aku sukai yang dikerjakan oleh hamba- hambaKu untuk mendekatkan dirinya kepada-Ku selain melakukan yang fardu, dan mereka sentiasa mengerjakan yang sunat sehingga Aku mencintainya."- Hadis Riwayat al-Bukhari.


Nampak ? Kalau mahukan yang terbaik, lengkap dengan fasiliti yang paling hebat milik tetamu kenamaan istimewa (VIP), kita harus jadikan diri kita untuk layak mendapatkannya.

Jom survey apa menu sedap untuk dapat free untuk hari Jumaat ni !




Kadang aku sedar aku tergolong dalam Golongan Mentaliti Bawahan - golongan malas gunakan otak untuk berfikir, tapi ikut jiwa muda dan nafsu, sape taknak buat baik dan dapat pahala kan ? Moga kita sama- sama aplikasikan bonus ni dengan cerdik. 

Fight for Sunnah, Fight for Allah !






3 comments:

Husna Humairah said...

InsyaAllah, jom sama-sama amalkan :')

Nasuha said...

Awk suka makan? Jom join segmen http://nasuhanass.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-suka-makan.html :D

Husna Mizan said...

@Nasuha hehe. saya suka makan, makan pun suka saya :) insyaAllah.