Husna Hamizan

"..kerana semalam, jahiliyyah itu adalah ujian. Hari ini adalah tarbiyyah dan esok adalah dakwah.."

Batalion

5 Mar 2013

2
suara rakyat

I Wanna Thank You.







Bismi Allah :) , Greetings to all !

okay, hari tu saya ada Join satu segmen. Dari kak Zyra Cute :) 
HAHA. Seriously, thats first time I join apape segmen. NEWBLOGGER lah katakan -,-"

First entry saya create adalah ini --> Dengan Nama Allah- Langkah Tercipta
So, straight to titik lah, specifically saya masih baru, masih segar, tapi adakalanya masih hanyir dan busuk disebabkan kurang tahu lagi tentang Blogspot.com.
Alhamdulillah, ada pandangan dari orang. In fact, bukan senang nak mempersilakan orang singgah ke blog kita, apatah lagi nak suruh follow. Bagi saya :

What we do, people will feel.


Ya, Apa kita buat, orang akan rasa. Means apa kita buat, orang lain akan menilainya dan rasakan apa jenis penyampaian kita. 

Indeed in my heart, I wanna thank you to Kak Zyra. Hehe :)
Chopp! Cuba bygkan, ada someone sanggup and sudi review kita. Cuba tengok photo atas tu. 
hehe. macam kelakar tau orang tengok jugak 
blog [separa dan hampir-hampir hidup segan mati tamau] saya ni,haha it was amazing! 
Yelah, orang usha kita then comment and bagi rate pulak. Hehe, comel betul akak ni. 

Bagi saya, blog ni bukanlah diari saya. 
Blog bagi saya hanyalah tempat saya conteng, tempat saya nak sampaikan sesuatu yang saya tak kesah orang baca dan komen. Dakwah, maybe. Untuk kita upgradekan pengetahuan kita, upgrade ilmu kita :)

Orang selalu fikir, bila ada seseorang tu mention about dakwah sikit, mesti cakap "perghh, dakwah..Syurga budak ni -,-" ahaha.
dakwah sebenarnya adalah satu penyebaran agama Islam. dalam erti kata lain adalah penyampaian. Bahkan dalam English, dakwah adalah propaganda. Satu hakikat yang kita semua nak, adalah jadi the best, kan. 

Kadang apa saya buat pun ada yang tak betul, something we are equally is, kita sama sama manusia :)
Tambah kukuh lagi, ya saya masih tergolong dalam golongan mentaliti bawahan- golongan yang kadang malas gunakan otak untuk berfikir. 
Satu tahap saya fikir, 


blog ini adalah suatu tempat untuk tengok anjakan dan gerakan kematangan saya.



Maka, terima kasih Kak Zyra :)
Thanks again for the review. 
Untuk semua - Tegur saya dalam berdakwah, maksud saya dalam menyampaikan sesuatu. Kadang, berlawak namun ada mesej pun dikira menyampaikan :)



Pray for Sabah, Pray For Malaysia, Pray for Gaza,
Spread the Dakwah.



2 comments:

bellarisza vienetta said...

terima kasih sangat-sangat.hehehe..itu hanya pendapat peribadi je. teruskan berdakwah. jazakillahu khair

Husna Mizan said...

@bellarisza vienetta tapi kelakar tau, main main je kite masuk, then tengok ada gambar blog kite ada kat blog orang lain, haha terkejut terbahak bahak ^^
again, thnaks akak :)